tirsdag 7. juni 2011

Fjelljo i vinterlige Børgefjell
Sist helg gikk turen til Børgefjell, i håp om å finne et yrende fugleliv i vårende høyfjell. Det skulle vise seg å bli en liten "bommert." Fra nærmere 20 grader i bygda, krøp gradestokken stadig nærmere null jo høyere opp jeg kom. Vel fremme utpå kvelden var jeg alene i fjellheimen med en sommerskodd bil, og i full snøstorm. Brøytekantene var enda meterhøye flere steder, og fokksnøen sto over vegen. Her var det -2 grader og langt i fra vår. Etter en kjapp rekognoseringstur over fjellet, krøp jeg i soveposen i håp om bedre vær neste morgen.

Opp kl. 04.00 til snøbyger og 5 cm nysnø. Med et snev av pessimisme ble det likevel en ok fotoøkt. Bra med li- og fjellrype varmer et jegerhjerte, og enkelte trekkfugler hadde funnet vegen til hekkeområdet, på tross av den sene våren.(Bla. lappspurv, blåstrupe, myrsnipe, sandlo, temmincsnipe og fjelljo)
Det ser også ut som om mus og lemen fortsatt trives, selv om mengdene tidligere i vinter har avtatt. Fjelljoen så i allefall ut til å nyte et herlig musemåltid...

Fjelljo med fangst.


Temmincsnipe


Fjellrype

2 kommentarer:

  1. Den siste fjelljoen er herlig. Men sjekk halen - den er lilla.Det skyldes fargebrytningsfeil som du lett korrigerer i Lightroom. (Og muligens Photoshop.)

    SvarSlett
  2. Flotte bilder, fikk lyst på tur med en gang!!!

    SvarSlett