tirsdag 12. januar 2010

Full klaff i havørnskjuletEtter kynisk å ha gitt unge herr Kolaas rødvin i julegave som takk for sammarbeidet i fjor, slapp jeg endelig til i havørnskjulet. Det er nemlig ikke enkelt å slippe til i dette populære skjulet til Northern birding, som ligger i indre Trondheimsfjord, nærmere bestemt Levanger.
Full av forventninger luska jeg inn i hytta klokken 08.20, like før natta gikk over til dag.
D90`n ble rigga i glugga, kaffen helt i koppen og en pris snus godt planta under leppa. Smådøsig la jeg meg tilbake i saccosekken for å vente på at ballet skulle start. Men det rakk jeg ikke. Utenfor hadde en ung havørn allerede landet ved åte mens jeg romsterte i hytta. Makan. Desverre ble den ikke lenge, og tok til vingene etter en kjapp fotoserie. Toppstart tenkte jeg, og la meg igjen godt tilbakelent i påvente av mere action.
Ravn og en svartbak herja med rådyret, og en oterfamilie rusla forbi da endelig ørna viste seg igjen. Denne gang en voksenfugl. Den ble sittende ca 15 minutter på haugen ved åte før den rusla ned til rådyret. Der ble den sittende i over en time å spise. Og ikke nok med det, først kom ungørna ned og forsøkte å få seg en matbit, men ble bestemt jaga vekk. Ikke mange minuttene etter landa enda en voksenfugl. Denne var tydeligvis noe høyere i rang, og fikk enerett til middagen. Med et noe slørete glis luska jeg hjem etter en fantastisk dag med havørna.

Takk til Northern birding for at han fikk smetta meg inn i dag. Gjør gjerne et nytt forsøk i vakker vintersol. (PS:Besøk Nordern birding på http://www.northernbirding.com/)
Gjør et forsøk på å legge ut en videosnutt fra dagen. Filmet med Nikon D90.
Og noen redigerte bilder...2 kommentarer:

  1. Fint å se at det funker så bra hos Terje. Dette ser spennende ut og videoen viser jo godt hvilke muligheter som finnes for bilder.

    SvarSlett
  2. Hei Kjartan.
    Stedet har potensiale ja, og var heldig denne dagen. Så får tiden vise hvor stabile fuglene er på åtet? Man skal jo som du vet ikke tro på alt som står i bloggene;) Uansett herlig å ha muligheten 15 minutter hjemmefra:)

    SvarSlett